Historisch beeld van een DANLY-fabriek

Geschiedenis

Vandaag
2023

Overal ter wereld vertrouwd

Overal ter wereld vertrouwd – Danly levert sinds de jaren 60 aan markten over de gehele wereld. Wij hebben regionale bedrijfskantoren en productiefaciliteiten opgericht met het doel de hoge standaard van Danly-producten doelmatig aan de verschillende metaalverwerkende sectoren te bieden.

2009

Uitbreiding van de productlijn – mal

Met het acquisitie van DMS Diemould Services in Engeland heeft Danly zijn productlijn met malsets en componenten uitgebreid.

2001

Marktintroductie van SinterLube©

Een andere innovatie van Danly – de marktintroductie van het revolutionaire product DANLY SinterLube

1999

Ontwikkeling van de Design2Tite-gasveer

Met de Design2Tite-gasveer met onderhoudsvrije SinterLube-geleidebussen heeft DANLY een stabiele en betrouwbare gasveer ontwikkeld met betere smeringeigenschappen dan standaardgasveren.

1996

Uitbreiding van het productassortiment

Met de acquisitie van N.O.P. in Frankrijk heeft Danly zijn productassortiment uitgebreid met ponsen & matrijzen, zowel standaardelementen als speciale producties.

1996

Vestigingen in Zweden & Frankrijk

Acquisitie van Ringab A.B. N.O.P., uitbreiding van DANLY's vestigingen in Zweden en Frankrijk.

1994

Ontwikkeling van de Hydrocam©

Danly heeft de markt voor zijsnijders veranderd met de ontwikkeling van Hydrocam-producten©

1994

VERENIGDE STATEN

Aankoop van Ready Technology Inc. Dayton Ohio, VS.

1992

Nederland

Integratie van Heesen ICA B.V, Nederland, in de Danly Groep.

1992

Pionierswerk in buigtechnologie

Met de introductie van Ready Bender© in heel Europa heeft Danly pionierswerk verricht in Europa. Ready Bender© Bender beschikken over verbeterde buigtechnologie en zijn beschermd door internationale patenten.

1991

Productie in Frankrijk

Vestiging van het productiebedrijf Accessoires de Presses S.A.R.L. in Frankrijk voor productie in Europa van Danly's drukveren, geleidingselementen, gasveren, enz.

1991

Singapore

Vestiging van Danly Singapore PTE Ltd in Singapore.

1991

Verhuizing van Duits hoofdkantoor

Acquisitie van ISKA Wolfgang Katz GmbH en verhuizing van het hoofdkantoor van Danly Deutschland GmbH naar DE 78083 Dauchingen.

1990

Groot-Brittannië

Vestiging van Danly U.K. Ltd., Perivale (Londen), Verenigd Koninkrijk

1989

Duitsland

Vestiging van Danly Deutschland GmbH in Duitsland.

1988

Introductie van compacte stikstof veersystemen

Het nieuwe compacte stikstof veersysteem dat is ontwikkeld door DANLY, biedt een reeks aanvullende functies die ontbraken in eerdere generaties.

1986

Andere locaties

Vestiging van Danly UK in West Midlands, Verenigd Koninkrijk, en van Danly France S.A. in Frankrijk. Op hetzelfde moment verwierven James C. Danly, Jr. en Michael D. Danly, de kleinzoon van de oprichter van Danly, de internationale distributierechten onder de handelsnaam van DANLY buiten Noord-Amerika.

1979

Fabriek West Midlands

DANLY creëert zijn eerste fabriek in het Verenigd Koninkrijk in de West Midlands.

1970

SuperSprings worden de industriestandaard

Danly's drukveren (SuperSprings) met hun vier verschillende kleurengroepen zijn de industriestandaard in Europa geworden.

1967

België

Vestiging van Danly Europ in België.

1958

Introductie van de verwisselbare bussen

In 1958 was een ander succes van Danly's onderzoeksafdeling de introductie van verwisselbare bussen. Dit nieuwe product verbeterde de productiviteit in de metaalstansindustrie aanzienlijk.

1940

Productie van mechanische persen

Danly startte de productie van mechanische persen. Natuurlijk met haar spreekwoordelijke innovatieve capaciteiten en precisie. Dit omvatte ook het gepatenteerde QDC-concept (quick die change, snelle matrijswisseling).

1930

Nieuwe productiemethode voor stempelhuizen

Danly ontwikkelde een methode om stempelhuizen op basis van klantspecificaties te produceren uit thermisch spanningsvrije staalplaten. Dit maakte het mogelijk om de tijdrovende persgietmethode te vervangen.

1922

Stempelhuizen met verwisselbare onderdelen

In de jaren 20 was Robert C. Danly de eerste Amerikaanse fabrikant die stempelhuizen met onderling verwisselbare onderdelen ontwikkelde. Dit innovatieve idee verminderde de benodigde tijd voor verwisselen en instellen, en hielp om aan de vraag naar metalen onderdelen te voldoen, die enorm was toegenomen als gevolg van de Eerste Wereldoorlog.

1922

Oprichting van het bedrijf

Robert C. Danly

Robert C. Danly - Oprichter van het bedrijf

1922